zondag 23 april 2017

Lente Recept: Brandnetel-Kervel Soep

Dit vegan lente recept is heel makkelijk om te maken, heel gezond, en best lekker! Brandnetel is nu op zijn best - profiteer ervan! Wist je dat netels, in gedroogde vorm, meer eiwit bevatten dan biefstuk? Als het personage van De Wand dat toch eens geweten had...

Meer netelrecepten?
-Oosterse couscous met Brandnetel
-Gepekelde Netels (tafelzuur)
-Deze zoete boerenkoolchips kan je ook met brandnetel maken, ook in een hartige versie!

Twee kommen vol kervel en brandnetel...

Vegan Recept: Brandnetel Kervel Soep
Nodig:
-3 medium aardappeloen, geschild en in blokjes gesneden
-1 prei, zowel groen als wit gedeelte, in ringen gesneden.
-3 uien, geschild en in blokjes gesneden
-1 el maïsbloem
-1 el Kokosolie
-zout naar smaak
-water
-diverse kruiden naar smaak: ik gebruikte kurkuma, zwarte peper, provencaalse kruiden, laurier, ...
-1 kom versgeplukte (ik knip ze met schaar om me niet te prikken) neteltopjes
-1/5 kom verd kervelblad
-mixer
-optionele garnituur: uigroen in ringetjes gesneden
Hoe maak je het?
1. Snij prei, ui en aardappel.
2. Smelt kokosolie in een soepketel.
3. Bak ui, aardappel en prei kort, roer af en toe, tot alles een beetje gemengd en glazig is.
4. Voeg de maiïsbloem en het zout toe en roerbak.
5. De bloem moet ietwat doorbakken zijn.
6. Blus telkens met een beetje water, roer, tot je merkt dat het mengsel weer dikker wordt, en voeg dan nieuw water toe.
7. Blijf water toevoegen tot de groenten onderstaan.
8. Breng aan de kook.
9. Kook een kwartiertje.
10. Voeg de gewassen brandnetels toe.
11. Kook 5 minuten.
12. Hak ondertussen de kervel fijn.
13. Mix de soep fijn.
14. Voeg de kervel toe.
15. Laat nog een drietal minuutjes zachtjes koken.
16. Serveer eventueel met bieslook of welsh onion. Wij aten deze soep met quinoa.
17. Smakelijk!



Geen opmerkingen: