zondag 17 juli 2016

Vegan Pudding met Kriekjes!

Pudding maken is supermakkelijk, superlekker en je kan die pudding combineren met alle soorten fruit, op taarten, met koekjes en chocola!
Wij probeerden hier thuis sojapudding uit en amandelmelkpudding. Dat laatste was zo onwaarschijnlijk lekker dat ik nu ook havermelkpudding en hazelnootmelkpudding op mijn "te proeven" lijstje heb gezet!
Het recept voor de pudding haalde ik van de leuke sojasite, soja.be
- ik neem wel echt vermalen vanillepoeder in plaats van een aroma, omdat ik de smaak duizend keer beter vind, en ook die zwarte spikkeltjes zijn zo leuk. Verder kan je minder suiker nemen, zeker als de plantaardige melk die je gebruikt al suiker bevat.
Mocht je veel krieken geplukt hebben, dan kan je een kijkje gaan nemen op "bal populaire": daar krijg je inspiratie voor vegan balletjes, want zeg nu zelf, wat is een heerlijker comfortfood als gestoofde kriekjes met balletjes???



Vegan Recept: Vanillepudding met Gestoofde Kriekjes
Nodig voor de pudding:
-1 l plantaardige melk
-6 el maïzena
-80 g suiker
-1/2 tl vanillepoeder (bourbon)
-snufje zout
-puddingpotjes, als je dat wil
Nodig voor de Kriekjes:
-krieken naar smaak
-bodempje water
-suiker naar smaak
-optioneel: maizena
Hoe maak je het?
Voor de pudding:
1. Meng 100 ml melk met de maïzena tot je een egaal mengsel hebt.
2. Breng de rest vand e melk aan de kook.
3. Meng de suiker met de vanille en het zout.
4. Zodra de melk kookt, giet je het maïzena-melkmengsel erbij en blijf je goed roeren.
5. Laat eventjes doorkoken, je ziet het mengsel "verpuddingen".
6. Neem van het vuur en meng het suikermengsel erdoor.
7. Giet in puddingpotjes.
Voor de Kriekjes:
1. Was de krieken.
2. Zet ze op mete en bodempje water.
3. Voeg suiker naar smaak toe.
4. Zet deksel er op en laat koken tot gaar (enkele minuutjes).
5. Als je dat wil kan je het kriekensap nu nog binden met maïzena.
6. Serveer warm of koud, en smakelijk!






Geen opmerkingen: